BAGAIMANA GAJET INI BERFUNGSI

Isnin, 19 September 2016

10 KEGUNAAN GPS TRACKER TK103B


Apakah 10 kegunaan utama bagi Gajet Penjejak GPS


1. Orang Kurang Upaya: Sama seperti orang-orang tua, orang kurang upaya perlu menggunakan gajet pengesanan yang menawarkan panggilan kecemasan (butang SOS) segera bagi membantu dalam kes kecemasan.



2. Pencegahan Kecurian Kereta: Dengan memasang alat mengesan pada kenderaan, lokasi ia sentiasa boleh diketahu dan di pantau. Ini akan membantu mengurangkan peratus kecurian kenderaan yang tinggi di Malaysia. Banyak ciri-ciri canggih pada penjejak GPS kami mempunyai fungsi pencegahan kecurian kenderaan.



3. Penjagaan Warga Tua: Warga tua boleh mendapat manfaat daripada perkhidmatan yang termasuk keupayaan untuk membuat panggilan kecemasan pengesanan. Mereka boleh memanggil perkhidmatan kecemasan dalam kes mereka jatuh dan tidak boleh bangun atau kerana isu-isu kesihatan dan dibantu dengan cepat.



4. Polis & Detektif Peribadi: Polis boleh mendapat manfaat dengan melampirkan peranti pengesanan kepada kenderaan dan orang yang dipantau  semasa penyiasatan, yang membolehkan mereka dengan mudah mengesan pergerakan dan datang dengan bukti-bukti yang kukuh.



5. Mengawasi pergerakan anak-anak: Kadang-kala kita perlu mengawasi anak-anak yang berada jauh dari keluarga. Dengan meletakkan alat ini di dalam motosikal, kereta atau beg mereka, anda akan dapat mengetahui lokasi terkini anak anda berada setiap masa di mana-mana sahaja. Anda juga dapat mendengar apa sahaja yang dbualkan oleh anak-anak anda bersama rakan-rakan mereka. Melalui cara ini anda dapat tahu aktiviti sebenar anak-anak anda sepanjang hari untuk tujuan keselamatan mereka. Hanya call gps ini untuk tahu lokasi atau anda sms "monitor123456" diikuti dengan call untuk mendengar perbualan anak-anak anda secara langsung menerusi hp anda yang dijadikan sebagai admin. Mudah bukan untuk mengawal anak sebelum terjerumus ke jalan yang tidak baik.



6. Wanita Tunggal/Jutawan : Membawa bersama peranti ini ketika keluar ke mana-mana lokasi yang berisiko tinggi untuk hilang atau diculik akan dapat menyelamatkan nyawa anda. Anda boleh meminta bantuan segera kepada pihak polis atau bodyguard dengan cara menekan butang SOS. Mesej "help me!" akan segera dihantar ke pihak berkenaan untuk tujuan tindakan menyelamat. Ataupun admin tambahan anda boleh mengesan anda sekiranya anda hilang dan hp anda pula dirampas. Alat ini berkesan untuk memohon bantuan segera kerana lokasi anda telah diketahui.



7. Penggemar Perkemahan/kembara di hutan: Sekiranya peranti ini dibawa bersama anda, pasukan penyelamat akan mudah mengesan lokasi anda seandainya anda sesat di hutan belantara yang luas itu. Tekan sahaja butang SOS pada peranti, lokasi anda berada terus dihantar kepada para penyelamat dalam bentuk kornidat GPS.



8. Pengusaha Syarikat Kereta Sewa dan Logistik: Penjejak GPS membolehkan seorang pengusaha kereta sewa sentiasa memantau pergerakan aset milik mereka. Pengusaha lori dan bas pula dapat menguruskan laluan kenderaan syarikat mereka dengan lebih terancang iaitu tentang kelajuan, lokiasi kenderaan terkini,  kecekapan pengurusan sambil mengurangkan pembaziran masa dan bahan api. Ianya adalah sesuatu yang berkait dengan keuntungan dalam operasi syarikat.



9. Haiwan peliharaan: Peranti pengesanan mudah di pasang atau dikalungkan pada haiwan peliharaan mereka. Ini sekaligus dapat mencegah kes kehilangan binatang peliharaan yang seringkali berlaku ketika ketiadaan tuannya.



10. Lukisan dan kerjaseni yang berharga: Pasangkan saja harta bernilai ini dengan peranti. Sekiranya dicuri atau disembunyikan di mana-mana, anda akan segera dapat mengesannya dan mendapatkannya semula.



11. Sebagai alarm sensor untuk kediaman anda. Cuma hantar sms "shock123456" ( SEBAGAI CONTOH ) ke traker. Lekatkan  traker pada grill pintu atau tingkap anda menggunakan penutup magnet yang disediakan. Traker akan menghantar isyarat kepada hp anda sekiranya pintu atau tingkap rumah anda cuba dibuka atau dipecah masuk dalam tempoh 30 saat sahaja. Anda boleh bertukar ke mood "monitor" untuk mendengar keadaan bunyi di rumah anda secara langsung melalui hp anda. Jika memang pecah rumah, anda hubungi sahaja jiran sebelah atau pihak polis untuk tindakan lanjut.



Butang Isyarat kecemasan SOS



Ianya juga dilengkapi butang isyarat kecemasan SOS di sebelah rusuk kanan gajet ini. Tekan butang SOS ini selama 3 saat, ianya akan menghantar mesej "help me !" kepada semua nombor telefon yang telah didaftarkan dengan gajet ini. Mesej ini dihantar setiap 3 minit bersama kedudukan kordinat terkini hinggalah ianya dijawab oleh salah satu dari nombor-nombor telefon tadi dengan mesej SMS "help me!"

Mesej kecemasan ini hanya dapat dihentikan setelah anda membalas mesej SMS  "help me!" ke nombor pada GPS anda.







Ianya akan melapurkan amaran serta merta ke handphone anda sebaik sahaja mengesan ada perubahan lokasi atau pergerakan sejauh lebih dari 200m hingga 9999 meter. Untuk menetapkan fungsi ini, anda perlu menghantar SMS ke unit GPS iaitu "move123456 0200". Contohnya: move123456 0200 dan kemudian hantarkan ke nombor Simkad GPS lalu ianya akan membalas "move OK" jika telah berjaya. Mesej amaran SMS yang anda terima lazimnya adalah seperti contoh berikut: Move+latitud+longitud pada selang masa setiap 3 minit. Untuk mematikan fungsi mesej amaran pergerakan, anda perlu menghantar  CONTOH SMS ke GPS seperti berikut: "nomove123456". Password default / sementara ialah: 123456
JANGAN LUPA MEMATIKAN MODE INI SEKIRANYA ANDA HENDAK MULA MEMANDU KERETA ANDA.
Penjejak GPS model  ini  juga dilengkapi dengan fungsi pengawasan suara.  Untuk mengaktifkan fungsi ini, hantarkan SMS ke unit GPS seperti berikut: “monitor123456" dan ia akan membalas "monitor ok !" jika berjaya. Seterusnya anda perlu membuat panggilan kepada tracker. Selepas beberapa saat diambungkan ke tracker, anda akan mulai dapat mendengar audio/suara/bunyi dari tempat yang anda letakkan tracker anda. Setelah siap mendengar, anda bolehlah tamatkan panggilan dari hp anda. Fungsi monitor ini boleh menggunakan telefon biasa sahaja kerana keadaannya sama seperti anda berhubung melalui hp. Jadi segala percakapan anda akan dapat tahu secara rahsia dari mana-mana sahaja lokasi yang ada isyarat telefon. Namun anda tidak boleh bercakap dengan tracker ini. Anda hanya boleh mendengar sahaja daru tenpat tracker diletakkan.
KETIKA MODE MONITOR DIAKTIFKAN , TRACKER TIDAK AKAN MEMBERIKAN KORDINAT WALAUPUN CALL DILAKUKAN.
Antara fungsi terbaru Penjejak GPS. Ianya dalam kedudukan tidak aktif pada penetapan asal dari kilang. Untuk mengaktifkan, hantarkan contoh SMS bertulis: “shock123456” ke  GPS anda dan ianya akan membalas “shock ok!" jika berjaya. Setiap kali Penjejak GPS mengesan sebarang getaran atau hentakan, anda akan menerima mesej “Sensor alarm+Geo-info” ke setiap nombor yang telah didaftarkan. 
GPS akan menghantar maklumat berikut ke hp anda:
Tracker akan jawab "admin ok!" dalam masa 30 saat.
§  SIRF3 Chip, modul Simcom300 GSM/GPRS
2.      Cas bateri dulu untuk 8 hingga 12 jam untuk pertama kali. 3 hingga 5 jam cas diperlukan untuk operasi seterusnya. Lampu hijau berkelip-kelip.
01137458525




Untuk nyah-aktifkan fungsi amaran ini, hantarkan SMS ke simkad pada GPS ini seperti contoh berikut:"noshock123456"
Tapi jangan lupa. Anda perlu mematikan mood SHOCK sebelum memandu kenderaaan anda. Hantar arahan "noshock123456" ke tracker untuk mematikan mood SHOCK. Jika tidak tracker akan hantar sms amaran setiap 3 minit kepada hp yang menjadi admin dan akan menghabiskan kredit yang ada.

GSM 100% GPS OK GPRS OFF BATT 100%
Jika tahap bateri ditahap 30%, GPS akan menghantar sms amaran low batteri kepada semua nombor hp yang menjadi admin.
Sila charge bateri dengan segera kerana gps akan terus menghantar amaran setiap 30 minit.

Masukkan pula admin seterusnya contohnya seperti  "admin123456 0121234567
Begitulah seterusnya untuk tambahan admin lain.

§  Pelbagai fungsi secara langsung seperti Sistem Auto-track, Pengintipan perbualan, 'pagar-geo' yang akan memberi amaran jika subjek memasuki kawasan diluar yang ditetapkan.
§  Pelbagai fungsi amaran seperti isyarat sebarang pergerakan, isyarat melebihi kelajuan yang ditetapkan (SMS amaran dikirimkan otomatik) serta amaran bateri lemah.
§  Memberi amaran jika subjek sasaran telah bergerak melebihi kelajuan yang telah anda tetapkan.
§  Gajet Anti-Kecurian yang berkesan untuk pencegahan kehilangan kenderaan ringan atau berat sekaligus memerangi kadar jenayah kecurian domestik.
§  Sesuai untuk pengendali kereta sewa atau pengurusan pengangkutan ulang-alik.
§  Mengawasi dan melindungi anak-anak anda, orang kurang upaya, warga tua, binatang peliharaan dan sebagainya.
§  Memastikan anda selalu aman dan tenteram jika anda seorang ahli perniagaan yang selalu bergerak.
§  Menguruskan pekerja atau kakitangan anda dengan lebih efisien.
§  Menjejak kes jenayah secara rahsia.
§  Automatik memberi laporan kedudukan kordinat terakhir jika gagal mengesan subjek.
§  Konfigurasi atau penetapan fungsi arahan melalui SMS atau melalui aplikasi perisian dari pemuka USB.
§  Butang SOS (jika berlaku kecemasan). Dalam kes penculikan contohnya, kordinat kedudukan anda akan dikirimkan ke telefon yang telah didaftarkan.
Spesifikasi :


Kandungan Setiap Pakej :

 JENIS A CAR  CHARGER             JENIS B  BPOWER SUPPLY KEKAL


3.      Masukkan simkad kedalam tracker, pasangkan bateri yang sudah dicas penuh. Setelah 10 hingga 40 saat, tracker mengenal pasti servis perkhidmatan tersedia.
4.      Lampu penunjuk hijau akan berkelip setiap 4 saat sebaik sahaja rangkaian perkhidmatan dikesan. Ia juga menandakan Simkad telah dipasang betul (tidak terbalik).
5.      Password default alat ini ialah 123456. PENTING: Pada langkah 5 hingga 7, perlu anda lakukan diluar bangunan dan terdedah pada langit supaya ada hubungan terus dengan satelit di angkasa. Langit mesti cerah dan bersih. Hantarkan SMS ke simkad  unit tracker dengan mesej: begin123456
6.      Alat ini akan membalas: "begin OK" terus ke handphone anda iaitu menandakan kelulusan diterima.
7.      Seterusnya, GPS tracker ini harus didaftarkan / diprogramkan pada nombor handphone anda. SMSkan ke tracker dengan menaip "admin+password+jarakkan+handphone". Contohnya: admin123456 012232333. Admin boleh dibuat sebanyak 5 talian hp lain. Gunakan hp yang mula-mula digunakan untuk setting tracker anda. Admin tambahan juga boleh dipadamkan bila-bila masa oleh admin utama.
8.      Jika ianya berjaya didaftarkan, tracker akan membalas melalui SMS: "admin ok" menandakan kelulusan diberi.
9.      Selepas 1 jam langkah-langkah diatas di ikuti, gajet GPS tracker ini akan beroperasi sepenuhnya dengan memberikan informasi kedudukan dalam maklumat latitud, longitud, kelajuan, masa, dsb terus ke handphone anda.
10.  Setiap kali anda dail pada nombor milik GPS Tracker ini, ianya akan membalas SMS tentang segala maklumat kedudukan untuk anda pantau pada Google Earth, Google Map atau sebarang alat pemetaan yang anda ada.
11.  Tracker ini juga boleh memberi lapuran kedudukan sasaran secara otomatik untuk setiap 30 saat. Hantarkan SMS dengan menaip: "t030s005n+password". Contohnya: t030s005n123456
12.  Baca dengan teliti manual (CD atau buku) yang disertakan untuk lebih maklumat terperinci. Contohnya untuk penetapan masa, tukar password, amaran geo-fence (penetapan had sempadan pergerakan), amaran pergerakan subjek, amaran kelajuan sedang melebihi had ditetapkan, amaran kecemasan "help me" jika butang SOS ditekan dan banyak lagi yang tak mampu kami terangkan disini. Kesimpulan, "IANYA MEMANG GAJET YANG AMAT CANGGIH !"
13. JANGAN LUPA... ANDA PERLU MELETAKKAN ALAT GPS TRACKER YANG TELAH BERFUNGSI  DI TEMPAT RAHSIA DI DALAM KENDERAAAN ANDA SUPAYA TIDAK DAPAT DIKESAN OLEH PENCURI KENDERAAN. SEBAB JIKA ALAT INI DIBUANG, MAKA ANDA HANYA AKAN MENEMUI ALAT INI SAHAJA.
14. PASTIKAN BATERINYA SENTIASA PENUH 100% DAN JIKA ALAT MENGHANTAR BACAAN "LOW BATTERY" ANDA PERLU SEGERA MENGECASNYA SAMADA DI PALAM ELEKTRIK ATAU MELALUI USB DALAM SOKET ROKOK DI DALAM KENDERAAN ANDA.

SEGALA KETERANGAN ADALAH CONTOH PENERANGAN ASAS, SETIAP KATEGORI GAJET GPS TRACKER CARA PENGGUNAANNYA ADALAH BERBEZA DAN DISINI KAMI HANYA MENUNJUKKAN SALAH SATU CARA UNTUK PENGGUNAAN TRACKER.

GPS TRACKER TK102B RM200/RM220

Maklumat Lanjut

Iklan berbuih mulut....Berbuih mulut aku nak iklan hu...hu..hu...hu Cepat hubungi kami ! Jangan sampai kereta anda hilang baru nak bertindak dan tergaru garu kepala padahal kutu tak ada di kepala sambil mata terjuling juling, lidah terjelir jelir, mulut berkumit kumit sampai berbuih, gigi palsu tercabut keluar sebab kalut buat report...lembu yg melintas tak bersalah lalu di depan mata tidak semena mena kena penerajang sulong disebabkan kereta anda hilang...bertindak sebelum terlambat, sebelum mulut anda berbuih buat laporan kehilangan, sblm gigi palsu anda tercabut walaupn pakai Poliden...kereta bpuluh ribu tak kn alat kurang dari 1000 pun bkira...padahal sekali je beli. Kalau dah hilang kereta barulah buang air besar tak kluar kluar....myesal tak ada gunanya lagi....pm cepat! Pm lambat pun tak apa hu hu hu


JAMINAN TERHAD SELAMA 2 TAHUN

Syarat: Kerosakan disebabkan oleh pengguna sendiri seperti kemalangan, terjatuh, terdedah cuaca panas, terkena air, alatan diubahsuai, kesilapan pemasangan, disebabkan kesilapan voltan, litar pintas ,serangan serangga, terkena kilat dan bencana alam adalah tidak termasuk dalam jaminan terhad ini.



"KINI KENDERAAN KESAYANGAN ANDA DAPAT DIJEJAKI DENGAN MUDAH DENGAN KETEPATAN TINGGI MELALUI TEKNOLOGI SATELIT DAN RANGKAIAN GSM SELURUH NEGARA MELALUI HANDPHONE PINTAR ANDA. TERUS NAMPAK LOKASI KENDERAAN DISOROKKAN DAN ANDA DIPANDU KE LOKASI MELALUI NAVIGASI GPS UNTUK uMENDAPATKAN SEMULA KENDERAAN ANDA"

"GAJET INI JUGA AMAT BERKESAN UNTUK MEMANTAU PERGERAKAN ANAK-ANAK ATAU ISTERI YANG GEMAR KELUAR SESUKA HATI KETIKA PARA SUAMI KELUAR BEKERJA. BOLEH TAHU LOKASI DAN JUGA MENDENGAR SECARA JARAK JAUH UNTUK KESEJAHTERAAN DAN PENCEGAHAN TERHADAP PERKARA YANG TIDAK DIINGINI SEPERTI KECURANGAN DAN SEBAGAINYA".



Pengesan jejak berteknologi terkini dan berketepatan tinggi dari Siemens AG, sememangnya mudah dikendalikan. Bertujuan untuk mendapatkan maklumat tentang lokasi kedudukan terkini bagi subjek yang sedang anda pantau dengan bantuan peta Google.

Menjejak sebarang lokasi subjek yang anda inginkan seperti kenderaan yang anda sewakan / pinjamkan, harta benda anda, lokasi  ahli keluarga tersayang anda seperti anak, isteri, suami atau pekerja anda sendiri. Juga memberitahu berapakah kelajuan ianya sedang bergerak. Ianya memang diakui ALAT PENGESANAN LOKASI GPS TERKECIL DIPASARAN.



Kenapa ianya gajet yang penting bagi mereka ?

Bertujuan untuk mendapatkan maklumat tentang lokasi kedudukan terkini bagi subjek yang sedang anda pantau dengan bantuan peta Google terus ke handphone anda. Pada kos hanya 5 sen untuk setiap maklumat yang diterima, tentu jauh lebih berbaloi berbanding dengan nilai aset anda yang lebih berharga. Anda hanya perlu topup kredit panggilan sim kad yang terdapat di dalam GPS Tracker. Tapi usah bimbang kerana kredit panggilan boleh dilanjutkan tempoh menjadi 1 atau 2 tahun jika anda menggunakan prepaid Celcom XPax di dalam alat GPS Tracker anda.



Kemanakah dan dimanakah agaknya mereka berada sekarang ?

Berketepatan tinggi, hampir tiada tempat untuk mereka sembunyikan diri dari anda ! Anda memerhatikan mereka terus dari satelit ke handphone anda.

Menjejak sebarang lokasi subjek yang anda inginkan seperti kenderaan yang anda sewakan / pinjamkan, harta benda anda, lokasi  ahli keluarga tersayang anda seperti anak, isteri, suami atau pekerja anda sendiri.

Secara ringkasnya, Penjejak GPS adalah gajet kecil yang berhubung dengan satelit bertujuan untuk mengesan:



1.      Melapurkan lokasi terkini kedudukan subjek anda dengan ketepatan tinggi terus ke handset anda.

2.      Memantau setiap pergerakan dan kelajuan subjek terus ke handset anda.

3.      Merekod setiap peta corak pergerakan terus kedalam kad memori GPS (terbaru model 2013)

4.      Mendengar perbualan / bunyi sekeliling peranti GPS terus dari handset anda (voice surveillance)



Berfungsi berpandukan sistem sedia ada di Malaysia iaitu melalui rangkaian GSM/GPRS dan jaringan satelit GPS. Produk ini berupaya mengawasi serta mengenal pasti lokasi sasaran dengan tepat hanya melalui SMS yang anda hantar atau GPRS.  Sebaik sahaja anda menghantar mesej teks SMS pada unit ini, secara otomatik ianya akan membalas dengan maklumat kordinat atau lokasi kedudukan ia berada sekarang. Anda boleh menggunakan atau memeriksa maklumat kedudukan kordinat yang diterima melalui perisian pemetaan seperti Google Earth / Google Map atau peralatan GPS (Satnav) kereta anda.



Bukan itu saja, anda boleh mendapatkan maklumat kedudukan sasaran pada selaan masa spesifik (minimum 30 saat) atau mengikut selaan masa setiap 30 saat (contoh) melalui hubungan GPRS komputer anda pada masa sebenar.

Bagaimana pula dengan kos untuk mendapatkan maklumat ? TERAMAT MURAH ! Purata hanya 1 sen atau 5 sen bagi setiap caj mesej SMS yang dikenakan oleh penyedia perkhidmatan seperti Maxis, Celcom, Digi dan sebagainya. Tidak kira sama ada SIMKAD telefon anda menggunakan Prepaid ataupun Postpaid. Anda pasti mampu !



Kenapa penjejak GPS ini amat di perlukan oleh kita semua?

Kini negara kita sudah tidak berapa aman aman lagi. Kes kecurian, samun dan ragut berlaku setiap masa. Ramai orang mengalami kerugian harta benda. Kebanyakan barangan yang kena curi gagal untuk dapat kembali kerana kita tidak meletakkan sebarang pengesan pada harta kita seperti kenderaan. Ini menyebabkan harta yang dicuri lesap begitu sahaja.



Kini sudah tiba masanya kita menggunakan  teknologi terkini yang boleh digunakan secara percuma untuk membantu kita dan pihak berkuasa. Benda yang hilang sudah boleh ditemui semula dengan perantaraan satelit yang berketepatan tinggi. Anda hanya perlu membeli dan meletakkan alat ini di lokasi rahsia harta anda. Tiada sebarang pemasangan diperlukan. Ya, hanya letakkan sahaja di mana-mana. Ianya telah berfungsi dan andalah yang menjadi adminnya untuk mengesan bila-bila masa sekiranya hilang.



Berapakah kosnya?

Tidak mahal. Hanya sekadar beberapa sen, lokasi barangan berharga anda dapat dilihat terus melalui telefon pintar anda di mana-mana sahaja dalam Malaysia asalkan mempunyai liputan telekomunikasi GSM.













Fungsi Pengesanan Amaran Pergerakan:
  • Rangkaian perkhidmatan: GSM / GPRS
  • Band: 850/900/1800/1900 Mhz
  • GPS Chip: SIRF3
  • Modul GSM/GPRS : Siemens MC55/MC56 Simcom300/340
  • Sensitiviti GPS : -159 dBm
  • Ketepatan GPS : 5 meter
  • Pengecas Kereta : 12-24V input, 5V output
  • Pengecas dinding : 110 - 220V input, 5V output
  • Bateri : Li-ion boleh di cas semula dan ditukar ganti - 3.7V 800mAh
  • Standby: 48 jam
  • Mempunyai permukaan bermagnet untuk dilekatkan pada permukaan logam.
  • Dimensi: 64 X 46 X 17mm
  • Berat: 50 gram
  • 1 X Unit utama Penjejak GPS
  • 2 X Bateri Li-ion boleh dicas semula
  • Sarung perlindungan plastik kalis cuaca
  • Pengecas bateri
  • Badan bermagnet1 X Power Adapter
  • 1 X CD Driver dan perisian
  • 1 X Set Manual caraguna (English).


Fungsi ini anda boleh aktifkan ketika hendak meninggalkan kenderaan di tempat letak kereta awam yang kurang terjamin keselamatannya. Dengan menggunakan mood ini, anda akan menerima sms segera daripada tracker sekiranya kereta anda mula bergerak dari tempat anda parking.
Fungsi Pengawasan Suara ( Mod Monitor )
Untuk kembali ke fungsi asal sebagai penjejak lokasi atau "Tracker Mode" hantarkan SMS seperti berikut: “tracker123456” dan ianya akan membalas dengan jawapan "tracker OK !" jika telah berjaya. 
Fungsi Amaran Pengesanan Kejutan (Shock Sensor)
Fungsi pengesan kejutan ini boleh diaktifkan untuk mengawasi rumah anda. Letakkan peranti ini di grill pintu depan dan belakang rumah. Sekiranya gril dihentak atau cuba dipecah, anda akan segera menerima sms daripada tracker terus ke handphone anda. Anda boleh menghubungi pihak polis atau rukun tetangga untuk membuat pemantauan di rumah anda.
Fungsi ini juga boleh digunakan ketika anda meninggalkan kenderaan di mana-mana. Sekiranya penjenayah cuba untuk memecah masuk ke dalam kenderaan anda, anda akan menerima sms daripada tracker dlm tempoh 30 saat sahaja. Ini merupakan langkah pencegahan awal yang boleh dilakukan untuk mengelakkan kehilangan atau kecurian kenderaan.
Sekiranya berjaya dilarikan pun, anda sudah tahu di mana lokasi kenderaan anda berpandukan kordinat GPS yang dihantar oleh tracker anda. Mudah bukan?
Fungsi Memeriksa Tahap Bateri/GPS/GPRS
Hantarkan SMS "check123456" ke tracker anda untuk mengetahui kapasiti bateri dan kepastian adakah GPS berfungsi.
Fungsi Menambah Admin
Tracker ini membenarkan anda menambah admin sebanyak 5 talian telefon. Selain anda, tambahkan isteri, anak, kawan ataupun pegawai polis sebagai admin anda. sekiranya perlu, admin yang dilantik ini juga boleh mengesan kedudukan kenderaan atau diri anda sendiri sekiranya dicuri atau diculik. Juga sebagai back up sekiranya handphone anda turut dicuri. Jadi orang lain yang anda lantik sebagai admin boleh tolong hubungi tracker anda.
Hanya sms "admin123456 0191234567" ke nombor tracker anda.
Admin seterusnya adalah penting kerana kemungkinan handphone anda turut dicuri bersama kenderaan atau kehabisan bateri ketika hendak digunakan.
Penting: Anda perlu menggunakan handphone yang mula-mula digunakan untuk setting GPS Tracker sekiranya anda mahu menambah admin seterusnya.
Antara ciri-ciri unik:
Kini terdapat 2 jenis aksesoritambahan  iaitu pengecas soket pencucuh rokok dan  power supply terbaru untuk dipasang pada kenderaan anda bagi memastikan pemantauan dapat dilakukan berterusan tanpa kegagalan kuasa bateri. Jenis A mengecas bateri ketika kenderaan anda dipandu manakala jenis B pula merupakan alat yang menggunakan kuasa daripada bateri kereta anda. Jenis B lebih terjamin kerana tahap bateri akan sentiasa ada selagi bateri kereta anda tidak dicabut dari dalam enjin.. Anda perlu menghantar kenderaan anda ke kedai aksesori atau pusat wiring kenderaan jika mahu memasang alat jenis B kerana ia melibatkan sambungan pada kotak fius kenderaan anda. Anda juga  boleh meminta mekanik wiring menyambung wayar power supply kepada wayar  lampu bonet belakang anda jika ingin menempatkan GPS di dalam bonet belakang kereta anda.



                   



NOTA : ANDA DISARANKAN MENGGUNAKAN SALAH SATU PERLATAN INI UNTUK MEMASTIKAN KUASA BATERI GPS ANDA SENTIASA 100% UNTUK MENGELAKKAN KESULITAN KETIKA KHIDMAT GPS DIPERLUKAN. YANG PENTINGNYA ANDA TIDAK PERLU BERSUSAH PAYAH MENGECAS BATERI 3 HARI SEKALI..

PAKEJ ASAS MENGIKUT JENIS KATEGORI GAJET GPS
HANYA BEBERAPA RINGGIT SAHAJA SEBULAN DIPERLUKAN UNTUK MENGAWASI KENDERAAN KESAYANGAN ANDA ATAU APA SAHAJA TERMASUK RUMAH ANDA JIKA DITINGGALKAN.
GPS INI JUGA BOLEH DIPASANG DI PINTU/TINGKAP RUMAH SEBAGAI PENGGERA KESELAMATAN JIKA PINTU DIPECAH MASUK OLEH PENCEROBOH. GPS AKAN HANTAR ISYARAT KE HP ANDA  DALAM TEMPOH 20 SAAT SETELAH IA MENERIMA GEGARAN DARIPADA GRIL/PINTU YANG DIUMPIL. ANDA BOLEH SET KE MODE "SHOCK123456" UNTUK MENGAKTIFKAN FUNGSI INI KETIKA INGIN MENINGGALKAN RUMAH TANPA PENGHUNI. 

KINI JIKA  KENDERAAN ANDA HILANG ANDA TIDAK PERLU RISAU KERANA ANDA BOLEH MELIHAT SECARA TERUS LOKASI IA BERADA TERUS MELALUI HANDPHONE ANDA SETELAH SATU CALL DIBUAT KEPADA GPS TRACKER YANG DILETAKKAN DI DALAM KENDERAAN ANDA.
JADILAH PENGGUNA YANG BIJAK DALAM MELINDUNGI HARTA BENDA DENGAN KOS YANG SUNGGUH MURAH HARI INI. TANPA BAYARAN BULANAN ATAU TAHUNAN KEPADA PIHAK KETIGA. HANYA ANDA DAN GPS ANDA SAHAJA. SEMUANYA DIKENDALIKAN OLEH ANDA MELALUI CALL/SMS




SETELAH GPS HANTAR ISYARAT KESAN PENCEROBOHAN, ANDA BOLEH SET KE MODE "MONITOR123456" UNTUK MEMBOLEHKAN ANDA MENDENGAR SECARA LANGSUNG APA YANG BERLAKU DI DALAM RUMAH ANDA MELALUI HP ANDA DI MANA SAHAJA ANDA BERADA. 

HANYA BUAL PANGGILAN KE GPS SETELAH GPS MENGHANTAR SMS "MONITOR OK!"
SAYANGILAH HARTA BENDA ANDA. JANGAN BIARKAN IANYA HILANG BEGITU SAHAJA SEKIRANYA DICURI. KINI IANYA BOLEH DIKESAN DENGAN MUDAH JIKA ANDA MELETAKKAN GAJET KECIL INI DI DALAM KENDERAAN ANDA. GUNAKAN HANDPHONE PINTAR ANDA UNTUK MEMBANTU DIRI ANDA SENDIRI JIKA KEHILANGAN SESUATU. GUNAKAN SATELIT SECARA PERCUMA UNTUK MEMBANTU ANDA DI MANA-MANA SAHAJA DALAM MALAYSIA.




APAKAH YANG PERLU ANDA LAKUKAN UNTUK MENGAKTIFKAN ALAT INI?

1. Beli sebarang Simkad telefon yang baru (samada Celcom, Digi, Maxis dsb). Pastikan simkad baru boleh beroperasi sempurna setelah didaftarkan.

PENTING!

GPS yang telah siap setting ini akan segera dihantar ke tempat anda melalui  pos laju  setelah bayaran diterima oleh saya. Boleh bank in di mesin ATM  atau tranfer melalui internet banking ke akauan saya.

Ahad, 17 Januari 2016

GPS TRACKER TK103 UNTUK SEMUA JENIS KENDERAAN

Hasil carian imej untuk gps tracker tk103

Hasil carian imej untuk lokasi kenderaan





Di dalam kotak, dilengkapi dengan GPS, antena satelit 1525 MHZ, antena GSM (900/1800/1900/2100 MHZ), microphone, cable power, buku panduan, sim aktif 28 bulan dan telah siap setting. Terima dan pasang di kenderaan sahaja. Pemasangan wiring ke sistem elektrikal kenderaan boleh dilakukan di mana-mana kedai aksesori jika anda tidak mempunyai peralatan dan kepakaran.
  
Hasil carian imej untuk lokasi kenderaan

GPS TRACKER ini boleh menggunakan sebarang jenis sim di pasaran untuk beroperasi. Sim mestilah berkeadaan aktif dan boleh menghantar SMS. Hanya nombor hp anda dan 4 nombor backup lagi yang boleh membuat panggilan ke GPS ini. Nombor lain yang tidak setting admin tidak boleh call GPS ini. Adalah disyorkan anda menggunakan sim ONE XOX atau ALTEL kerana sim ini mempunya tempoh aktif yang panjang dengan sekali top up sahaja.



Hasil carian imej untuk gps tracker tk103

Hasil carian imej untuk pemasangan gps tracker

GPS tracker ini menggunakan rangkaian selular tempatan (coverage Celcom, Maxis dan Digi) dan liputan satelit measat 400 km di angkasalepas yang mampu mengesan sebarang lokasi di Asia. Asalkan GPS berada di liputan selular, ia boleh memberikan kordinat satelit semasa apabila pemilik membuat panggilan ke GPS ini.

Hasil carian imej untuk hondaa jazz

Kenderaan baru yang dibeli oleh kita hanya mempunyai alarm sahaja yang akan berbunyi apabila pintu cuba dibuka tanpa menggunakan kunci. Setelah dilarikan dan disembunyikan, ia tidak akan dapat dikesan lagi. Kita hanya boleh membuat laporan polis ke atas kehilangannya. Peratusan untuk menemuinya semula adalah amat tipis.

Hasil carian imej untuk pemasangan gps tracker

Melalui pemasangan GPS Tracker di kenderaan kita, kita boleh terus mengesan kenderaan kita sebaik sahaja ia didapati hilang dari mana-maana sahaja lokasi dengan pantas dan tidak sampai 1 minit lokasi kereta kita sudah dikenalpasti. Setelah diketahui, barulah kita membuat laporan polis untuk mendapatkan semula kenderaan kesayangan kita dan penjenayah akan dapat diberkas. Hanya menggunakan sebarang handphone yang boleh membuat panggilan.

                 Hasil carian imej untuk lokasi kenderaan

                 Hasil carian imej untuk lokasi kenderaan

                

Lokasi yang dihantar oleh GPS Tracker ini boleh dilihat secara terus melalui hp pintar kita. Melaluinya, kita akan dapat mengenalpasti dimanakah kenderaan kita yang telah dicuri berada dan peluang untuk mendapatkan semula adalah cerah berbanding ke adaan sekarang sekiranya kenderaan kita tidak dilengkapi gajet canggih ini. Kita boleh menggunakan navigasi yang diberi oleh hp kita melalui google maps untuk ke lokasi kenderaan kita berada untuk mendapatkannya semula. 

Cara guna:

1. Call no GPS hingga mendapat voice mail.
2. Tamatkan panggilan.
3. Tunggu SMS lokasi daripada GPS.
4. Buka SMS.
5. Klik url yang dihantar oleh GPS.
6. On location/maps di hp anda.
7. Lihat lokaasi kenderaan kita di skrin hp.
8. Klik icon kereta di atas maps.
9. Anda akan dipandu oleh hp menuju ke lokasi kenderaan anda.

Itu sahaja proses yang berlaku untuk kesan kenderaan kita secara pantas tanpa bantuan pihak lain.

DAPATKAN SEGERA GAJET CANGGIH INI UNTUK KESELAMATAN KENDERAAN KITA. JIKA DICURI MUDAH UNTUK DIKESAN DALAM TEMPOH KURANG 60 SAAT. HANYA GUNA HP PINTAR KITA YANG ADA INTERNET DAN GOOGLE MAPS.


HARGA GPS TANPA SIM RM370
HARGA GPS TERMASUK SIM AKTIF 28 BULAN RM390